Vechtdal

Op avontuur in de omgeving van Slagharen

Naast het attractiepark met tal van attracties zijn er nog veel meer dingen waar je van kunt genieten wanneer je op het vakantiepark of op de camping verblijft. 

Slagharen ligt in het groene Vechtdal

Vakantiepark Slagharen ligt in het Vechtdal en hier is genoeg te doen als je er een dagje op uit wilt. Je kunt er fietsen, mountainbiken, wandelen of varen over de Vecht. Al peddelend in een kano vaar je langs pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide.

Steden en dorpen

Maak een uitstapje te maken naar Hardenberg of Ommen. Lekker op een terrasje genieten of shoppen in het Centrum van Hardenberg. In de zomer naar de vlindermarkt in Emmen of de zomeravondmarkten in Dalen. In het pittoreske stadje Gramsbergen vind je prachtig gerestaureerde panden, authentieke straatjes en een oude stadspoort. 

Uitgelicht: Leuk activiteiten in de omgeving

 • Kanovaren over de Vecht

  Afstand: 7,6 km

  In een kano ontdek je de Vecht van heel dichtbij. Samen met je gezin vaar je langs grazende koeien, pittoreske boerderijen en ontdek je prachtige vissen. Hoe ver gaat jullie tocht?

 • Inspirerende tuinen van Mien Ruys

  Afstand: 8,2 km

  Prachtige bloemen, volgroeide bomen en inspirerende architectuur: bij Mien Ruys ga je op avontuur in 30 tuinen. Haar levenswerk staat bekend om experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen al sinds 1924.

 • Mountainbiken door Hardenberg

  Afstand: 8,7 km

  Ben je sportief? Neem dan je mountainbike mee en race langs naald- en loofbomen met hier en daar een zandhagedis of adder. Deze 21,1 kilometer lange route is geschikt voor jong en oud. 

 • Uitkijkpunt Loozensche Linie

  Afstand: 11,7 km

  Ontdek de eeuwenoude Loozensche Linie uit de tijd van Napoleon waar het fungeerde als een oude verdedigingsschans. Via een wandelpad, pont en enkele loopbruggen bereik je dit prachtige punt tussen Gramsbergen en Hardenberg. 

 • Wandelen in het Reestdal

  Afstand: 14,8 km

  Gelegen op de grens van Overijssel en Drenthe vind je het unieke Reestdal. In het karakteristieke beekdal ontdek je de Reest, een grensrivier, hooilanden, akkertjes, en monumentale boerderijen. Naast bijzondere planten, kan je ook interessante dieren tegenkomen zoals dassen, reeën en ooievaars.

 • We gaan op koesafari

  Afstand: 23 km

  Op erve Vechtdal ben je van harte welkom voor een koesafari. Langs de Vecht verschuilt zich een eeuwenoud bos met Brandrode Vechtdal runderen van Simone Koggel. Samen met haar ga je op koesafari en breng je een bezoek aan de kudde.

Op het park

Vakantiepark entertainment

Ontmoet Randy & Rosie tijdens een Meet & Greet. Kom speuren tijdens de speurtocht door het attractiepark. Maak kans op mooie prijzen tijdens de Super Bingo en test jouw kennis tijdens de Saloon Quiz. Kom knutselen en spelen in de Kids Club of dans samen met Randy & Rosie tijdens de Randy & Rosie Disco. 

Sunny Beach

Op warme zomerse dagen kun je verkoeling zoeken in Sunny Beach, deze vind je achter de Sitting Bull Saloon. Een waterspeeltuin omgeven door een strand mét heuse palmbomen, waar je heerlijk kunt relaxen op de comfortabele strandbedden. Sunny Beach biedt spetterende waterpret voor het hele gezin!

Genieten van lekker eten

 • Big Jake Dinner House

  Big Jake Dinner House ligt aan het centraal gelegen Fonteinplein.

 • Cartwright's

  Op zoek naar goede grillgerechten? Kom naar de Cartwright's. In dit restaurant kun je terecht voor malse burgers, spareribs en fish & chips.

 • Randy's Pizza & Pasta

  Pizza time! In het Italiaanse restaurant Randy’s Pizza & Pasta kun je heerlijke pizza’s en verse pasta’s af halen.

nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en aanbiedingen.