Boek nu je verblijf in Slagharen tot 20% korting

Wees er snel bij! Boek nu!

Op dit moment zijn wij gesloten t/m 31 maart 2023.

Over Slagharen

 

In 1963 werd Shetland Ponypark Slagharen geopend door de heer Henk Bemboom. Hij zag dat de ondernemers in Slagharen het steeds moeilijker kregen door de opkomst van de auto. Mensen kregen steeds meer vrije tijd en daardoor zag hij de oplossing in recreatie. 

Het toenmalige Ponypark Slagharen is uitgegroeid tot Attractie- & Vakantiepark Slagharen, waarbij we de pony's vaarwel hebben gezegd. Maar één ding is in die tijd nooit veranderd: nog steeds zijn wij er om mensen te vermaken. Met meer dan 30 attracties in het attractiepark, 620 accommodaties op het vakantiepark en het subtropisch zwembad Aqua Mexicana, hebben we ook wat te bieden. In 2012 werd Attractie- & Vakantiepark Slagharen verkocht aan de Spaanse groep Parques Reunidos. Zij bezitten meer dan 60 attractieparken, dierentuinen en waterparken wereldwijd. In al die jaren is er veel veranderd en kijken we uit naar een gave Wild West toekomst!

 

 

 

 

Gold Rush

1963

De opening

In 1963 is het zover: Shetland Ponypark Slagharen wordt opgericht. Henk Bemboom zag dat ondernemers in Slagharen het steeds moeilijker kregen, ook met zijn eigen winkel ging het steeds minder goed. Daarom besloot hij om 24 huisjes neer te zetten in een weiland in Slagharen, elk voorzien van een eigen Shetlandpony en wagen. Tijdens Pinksteren in het jaar 1963 werd het park geopend. Al snel werd het vakantiepark uitgebreid met een openluchtzwembad, speeltoestellen en uitkijktoren. In 1965 werd er zelfs een waterorgel toegevoegd!

 

 

 

 

 

1963
1968

1968

Onderwaterland

In 1968 kreeg de Onderwaterwereld een plekje in het park, het was op dat moment de grootste attractie op het park. Het was een ‘darkride’, waardoor bezoekers het gevoel kregen dat ze zich op de bodem van de oceaan bevinden. Ze stapten in een karretje in de vorm van een duikhelm en gingen op avontuur tussen de vissen en andere oceaandieren. Door de jaren heen heeft deze attractie verschillende namen gehad, zoals Ocean of Darkness en Nautilus. In 2012 is deze attractie verwijderd, er werd plaats gemaakt voor de Passepartout Explorer. In deze attractie leren jonge bezoekers hoe ze een auto moeten besturen en kunnen ze zelfs een rijbewijs behalen! Nou ja, je mag er niet echt de weg mee op maar het is een begin!

 

 

 

 

1970

De eerste Monorail

In 1970 werd in Slagharen de eerste monorail in Nederland geplaatst. Nee, dit is niet de Pioneer Express 63 die je misschien wel kent. Onze eerste monorail werd namelijk bestuurd vanuit een station en reed rond boven het park tot in de jaren 80. Het verschil tussen de huidige monorail en de eerste in Nederland is dat tegenwoordig een operator meerijdt.

 

 

 

1970
benboom

1972

de All-in toegangsprijs

De heer Bemboom was een echte ondernemer, hij was altijd op zoek naar manieren om het park te verbeteren. In 1972 was het hem weer gelukt, hij introduceerde een unieke formule waarbij bezoekers één bedrag betaalden waarvoor ze van alle attracties gebruik mochten maken. Het ging om 2 gulden 50. Dit werd de ‘all-in toegangsprijs’ genoemd. Hiervoor mochten bezoekers gratis het park in maar moesten ze voor alle attracties een klein bedrag betalen.  

1973

De Octopus

De El Torito is één van de oudste attracties in Slagharen, maar deze heeft er eerst héél anders uitgezien. Deze attractie werd in 1973 geopend onder de naam ‘de Octopus’. Je stapte in een tropische vis en werd van voor naar achter, en van links naar rechts geduwd door de armen van een enorme octopus. In 2015 is deze attractie omgetoverd tot de El Torito om in het Wild West thema te passen. De vissen werden vervangen door wilde stieren en de octopus is veranderd naar een grote steen met cowboyhoed. 

1973
1974

1974

Eerste waterglijbaan en achtbaan

Wij zijn groot fan van waterglijbanen! Daarom hebben we in het jaar 1974 onze eerste waterglijbaan aan het park toegevoegd. Hier ging je met een matje van de glijbaan af. Deze is ondertussen vervangen door de White Water glijbaan, die je zelf kunt uitproberen bij je volgende bezoek! In dit jaar is ook onze eerste achtbaan op het park geopend, de Wilde Muis! 

1979

Eerste achtbaan over de kop

We hebben weer een primeur voor Nederland! Op 27 juni 1979 openen wij de Looping Star, de allereerste achtbaan in ons land die over de kop gaat.  De opening wordt uitgevoerd door prof.mr. Pieter van Vollenhoven in het bijzijn van Hare Koninklijke Prinses Magriet der Nederlanden. Daarnaast namen ook Harry van Hoof, Henk Bembom Sr. en Anton Schwarzkopf plaats in de openingsronde.

1979

1984

Droomboot

In 1984 werden de dromen van veel mensen waargemaakt met de Droomboot. Deze sprookjesachtige attractie was een groot schip dat over de kop vloog. Deze attractie heeft meerdere namen gekend, waaronder Traumboot en Flying Cloud.

1981

In vlammen op

Op 6 maart 1981 breekt er een grote brand uit in het park. Er branden onder andere meerdere hallen, een restaurant, een cowboydorp en een gedeelte van de monorail af. Er wordt geschat er tussen de vijf en tien miljoen gulden schade is aangericht.

overzicht park
bergbad

1987

Rocky Mountain Springs

Naast een buitenzwembad, werd er een binnenzwembad gebouwd. Het zwembad wat voor Aqua Mexicana gebouwd werd was een stukje kouder aangekleed. Zo kon je zwemmen tussen ijspegels, ijsberen en pinguïns. Geen zorgen, het zwembadwater was gelukkig wel lekker warm!

1990

Een volgende generatie

Na jarenlang een succesvol attractiepark gerund te hebben, nam meneer Bemboom een stapje terug. Zijn zoon en dochter, Bouwe en Henric, nemen de leiding over. Henric neemt de directie over en Bouwe de techniek, veiligheid en automatisering.

overzicht
wigwam wereld

1993

De wigwam wereld

In 1993 wordt er een nieuw gebied geïntroduceerd: De Wigwam Wereld. Hier kun je avontuurlijk overnachten in een luxe bungalowtent voorzien van een keukentje, eigen badkamer en meubilair. Ook wordt Kids Country geopend, een speciaal gebied voor de jongste beoekers. Hier kunnen ze onbezorgd spelen in een afgedekte omgeving.

1996

Zwunka

De Zwunka wordt geopend! Later wordt de naam van dit vliegend tapijt veranderd naar Dream Catcher om beter bij de thema van het park te passen. Deze attractie heeft op meerdere plekken in het park gestaan, zoals achter de Looping Star.

2002

Mainstreet

In 2002 opent de Main Street voor het eerst! Deze gezellige winkelstraat komt rechtstreeks uit het Wilde Westen en is de doorgang van de ene tot de andere kant van het park. Hier vindt je meerdere winkels, eetgelegenheden en een bar. 

2008

Naamsverandering

De naam van het park wordt ten ere van onze 45ste verjaardag veranderd in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Dit is niet onze eerste naamverandering, in 1998 is onze naam al veranderd naar Attractiepark Slagharen. Hier is voor gekozen omdat de focus van het park al jaren meer lag op de attracties dan op pony’s.

2008

2009

Randy & Rosie

Onze trouwe mascottes Randy & Rosie beginnen met hun avontuur in het Wilde Westen. Deze wasberen wonen in de molen op het park en zijn broer en zus! Wil je Randy & Rosie graag een brief sturen? Laat er dan eentje achter in de brievenbus!

800x600 pictures - 15

2012

In 2012 werd Attractie- & Vakantiepark Slagharen verkocht aan de Spaanse groep Parques Reunidos. Zij bezitten meer dan 60 attractieparken, dierentuinen en waterparken wereldwijd waaronder Movie Park Germany en Bobbejaanland in België. 

2015

Aqua Mexicana

In 2015 wordt er een heus waterspektakel aan het park toegevoegd: Aqua Mexicana. Het subtropisch zwemparadijs bevat drie zwembaden, een bubbelbad, vier glijbanen en zes kinderglijbaantjes. Dit is de perfecte plek om een warme zomerdag door te brengen of binnen op te warmen bij slechter weer.

Heden

Tegenwoordig is Attractie- & Vakantiepark Slagharen dé plek voor een goed avontuur. Met meer dan 30 attracties, 620 accommodaties en een subtropisch zwembad hebben wij genoeg te bieden. Kom je snel langs?

Heb je nog geen ticket gekocht?

Heb je nog geen ticket gekocht?

nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 à 2 keer per maand het laatste nieuws, evenementen en aanbiedingen.

Online tickets vanaf 

€ 35,00

€ 17,50