Over Slagharen

Hoe het ooit begon.. 

In 1963 werd Shetland Ponypark Slagharen geopend door de heer Henk Bemboom. Hij zag dat de ondernemers in Slagharen het steeds moeilijker kregen door de opkomst van de auto. Mensen kregen steeds meer vrije tijd en daardoor zag hij de oplossing in recreatie. Hij heeft tijdens Pinksteren in 1963 Shetland Ponypark Slagharen geopend met 24 huisjes. Ieder huisje had een Shetlandpony en een wagen waarmee gasten over het park konden rijden. Als snel werd het vakantiepark uitgebreid met een openluchtzwembad, speeltoestellen en attracties. In 1972 bedacht Henk Bemboom de 'all-in' toegangsprijs, wat inhield dat mensen één toegangsprijs betaalden voor toegang tot het park en onbeperkt gebruik mochten maken van de attracties. Daarvoor moest er per attractie betaald worden. De 'all-in' toegangsprijs werd in de jaren die volgden door vele parken in binnen- en buitenland ingevoerd. 

Het toenmalige Ponypark Slagharen is uitgegroeid tot Attractie- & Vakantiepark Slagharen, waarbij we de pony's vaarwel hebben gezegd. Maar één ding is in die tijd nooit veranderd: nog steeds zijn wij er om mensen te vermaken. Met meer dan 30 attracties in het attractiepark, 620 accommodaties op het vakantiepark en het subtropisch zwembad Aqua Mexicana hebben we ook wat te bieden. In 2012 werd Attractie- & Vakantiepark Slagharen verkocht aan de Spaanse groep Parques Reunidos. Zij bezitten meer dan 60 attractieparken, dierentuinen en waterparken wereldwijd. In al die jaren is er veel veranderd en kijken we uit naar een gave Wild West toekomst!

Avonturen in het Wilde Westen 

Attractie- & Vakantiepark Slagharen is een park in wild west-thema. Met 30 te gekke attracties voor jong en oud. Bij Slagharen rol je van het ene avontuur in het andere. Zo val je in de Free Fall van 40 meter hoogte en voel je de frisse wind door je haren waaien in de Gold Rush. Naast de vele attracties ontdek je ook het straatentertainment. Mascottes Randy & Rosie zwaaien ’s ochtends vanaf de balustrade iedereen tegemoet. Later zie je ze schitteren in hun eigen show

Subtropisch waterpark Aqua Mexicana 

Waan je in Mexicaanse sferen met kleurrijke veranda’s, palmbomen en strand. Met twee waterspeeltuinen, een groot subtropisch zwembad, bubbelbad en twee sprayparken ga je met het hele gezin de TexMex beleving aan. De (aller)kleinsten onder ons spetteren in de waterspeeltuin, terwijl jij oplet en pootje baadt. Kom tot rust in het bubbelbad of voel de warmte van de zon op het buitenstrand. Aqua Mexicana biedt uren speelplezier in het water of aan de waterkant, waar je een hapje en drankje kan nuttigen. 

Heb je nog geen ticket gekocht?

Heb je nog geen ticket gekocht?

nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 à 2 keer per maand het laatste nieuws, evenementen en aanbiedingen.

Online tickets vanaf 

€ 32,50

€ 18,50