Bezoekers met een beperking

In Attractie- & Vakantiepark Slagharen streven we er naar om iedereen een plezierige en veilige Wild West bezoek te bezorgen. Om dit te garanderen zijn er voorzieningen getroffen zoals aangepaste toiletten, aangepaste toegang tot attracties en bieden we ondersteuning bij het betreden van onze attracties.

Attracties met prikkels

Sommige attracties kunnen vanwege het prikkelen van meerdere zintuigen voor bezoekers met een verstandelijke handicap, schrikreacties oproepen. Ook gelden er bij een aantal attracties toegangsbeperkingen in verband met bepaalde fysieke condities, zoals zwangerschap of hartproblemen. Bij de ingang van deze attracties vind je een overzicht met de toegangsbeperkingen.  

Toegangsregeling attracties met polsbandje

Wanneer je bepaalde attracties niet kunt betreden via de reguliere wachtrij, kun je met een zichtbare beperking een polsbandje ophalen bij de Guest Service van het attractiepark. Gasten met een niet zichtbare handicap vragen wij om een verklaring of autipas te overleggen. Met dit polsbandje kun je de attractie via de mindervaliden ingang of via de uitgang betreden.

Afhankelijk van je beperking zijn bepaalde attracties beperkt of niet toegankelijk. In de tabel vind je per attractie wat er mogelijk is. De medewerker bij de attractie beoordeelt op basis van deze voorwaarden of toegang tot de attractie mogelijk is.

Begeleiding

Bij het betreden van een attractie dient altijd een begeleider mee te gaan. Deze begeleider dient altijd minimaal 18 jaar oud te zijn en minimaal 1,50 meter lang te zijn. Deze begeleider draagt de verantwoordelijkheid voor de persoon die wordt begeleid. Je kunt maximaal drie begeleiders meenemen tijdens een bezoek aan een attractie.

Attracties toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Bijna alle attracties zijn op een bepaalde manier (deels) toegankelijk voor mindervaliden. Helaas zijn er enkele attracties wat moeilijker te bereiken, maar in overleg met onze attractiemedewerkers is er veel mogelijk. De meeste attracties zijn voor rolstoelgebruikers toegankelijk via de uitgang. De attractiemedewerker kan je eventueel begeleiden en assisteren. De parkshows zijn goed bereikbaar voor mindervaliden. Vraag bij de Guest Service naar de folder met een overzicht van alle attracties en hun toegankelijkheid.

Vakantiehuizen voor rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers zijn er op het vakantiepark een aantal Nevada's en Cowboy Cottages aangepast. Deze accommodaties worden op aanvraag verhuurd, hier zijn geen extra voorkeurskosten aan verbonden. Deze speciale accommodaties zijn alleen telefonisch te reserveren via 0523-683000. 

Rolstoelverhuur

Bij de Guest Service zijn op basis van beschikbaarheid rolstoelen te leen. Er geldt een borg van 25,- per rolstoel, deze ontvang je retour indien de rolstoel in dezelfde staat wordt teruggebracht als deze is meegegeven. Het is niet mogelijk om vooraf een rolstoel te reserveren.  

Je kunt een rolstoel per dag huren, dit is niet mogelijk meerdere dagen achter elkaar. Wanneer je een rolstoel voor meerdere dagen achter elkaar wilt huren raden wij aan om zelf een rolstoel mee te nemen. Deze kun je bijvoorbeeld via een thuiszorgwinkel of zorgverzekeraar huren. 

Restaurants

De restaurants zijn berekend op het ontvangen mindervalide gasten. 
Randy's Pizza & Pasta is met uitzondering van de verhoging en de bovenverdieping geheel toegankelijk.

Toiletten

Op het attractiepark zijn alle openbare toiletten voorzien van een mindervalidentoilet. 

Heb je nog geen ticket gekocht?

Heb je nog geen ticket gekocht?

Online tickets vanaf 

€ 32,50

€ 18,50

nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 à 2 keer per maand het laatste nieuws, evenementen en aanbiedingen.